Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Vakantieleesvoer - Deel 3

De zomervakantie is weer begonnen! Veel inkopers genieten deze zomer van hun welverdiende rust. Natuurlijk is een mooie zomervakantie niet compleet zonder boeiend leesvoer. Inkoperscafe.nl helpt je daar graag bij. Daarvoor hebben we de meest interessante en best gelezen artikelen en columns voor je op een rij gezet. De komende maand biedt Inkoperscafe.nl je elke week een mooie serie artikelen aan.

Sjoerd Wolthoorn Action – ‘We houden het graag simpel’
CPO indirecte inkoop bij Action, Sjoerd Wolthoorn, geeft een mooi beeld van de aanhoudende snelle groei van de discountketen en de spanning tussen ambitie en het behouden van overzicht. De snelle groei mag volgens hem geen vlucht naar voren betekenen. Wolthoorn waardeert de no-nonsense cultuur bij Action en geniet ervan om de concrete resultaten van zijn werk terug te zien.

Acht tips voor een start met circulair inkopen
Circulair inkopen wordt een steeds belangrijker onderwerp, maar hoe zet je dat in gang? Fiscaal adviesbureau PwC komt met acht nuttige tips voor het starten met circulair inkopen.

Kostenstijgingen belemmeren bouwprojecten
Helaas werd het grootste deel van het afgelopen half jaar bepaald door de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne. Samen met de coronapandemie en de stijging van de energieprijzen was het de derde prijsschok waarmee de bouwsector in korte tijd te maken kreeg. De grote onzekerheid over prijsstijgingen en het afdekken ervan zorgde voor uit- en afstel van bouwprojecten.

Repeterende processen digitaliseren
Triple i Sourcing Group (TiSG), een inkoopplatform voor de industrie, koopt als contractmanagementpartij voor klanten grondstoffen, verpakkingen en diensten in.

Algemeen directeur Wietse Nieuwenhuis ziet het platform als verlengstuk van de inkoopafdeling.

Wat zijn de vijf ‘kritieke ontwikkelingsgebieden’ van inkoop?
Eind maart verscheen onderzoek van de Hackett Group naar ‘kritieke ontwikkelingsgebieden’ voor inkoop. Het gaat om vijf gebieden. Hackett stelt hierover dat inkoop de uitdagingen op deze terreinen moet overwinnen om kritieke zaken, zoals leveringsrisico’s, goed aan te pakken.

Chinese lockdowns ontregelen toeleveringsketens computerproducenten
Vanwege een nieuwe corona-uitbraak in China, veroorzaakt door de omikronvariant, sloot de Chinese overheid dit voorjaar veel havens, fabrieken en kantoren in Sjanghai en andere steden. Hierdoor kwamen computerproducenten in de problemen. Het is een voorbeeld van de impact van deze lockdowns in de ‘fabriek van de wereld’.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.