Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Vakantieleesvoer - deel 3

De vakantie is weer begonnen! Veel inkopers zullen deze zomer genieten van hun welverdiende rust. Natuurlijk is een mooie vakantie niet compleet zonder bijzonder leesvoer. Maar waar moet je beginnen?

Inkoperscafe.nl heeft de meest interessante, tijdloze en best gelezen artikelen en columns voor je verzameld. De komende maand bieden we je elke week vijf artikelen aan.

Column: tijdens de corona-oorlog leer je je vrienden kennen
Sander van den Broek vraagt zich af hoe het zit met relatiemanagement ten tijde van de coronacrisis. “En beste inkoper, hoe is jouw relatie met je leveranciers? Heb je ze jarenlang uitgeknepen? Iedere fout aan de kaak gesteld en te gelde gemaakt? Of heb je begrip getoond als het even tegenzat? Dat zijn nu cruciale vragen als de leverancier beslist wie wel en wie niet bevoorraad wordt.”

Blockchain is een democratisering van vertrouwen
Met de leveringsproblemen tijdens de coronacrisis is het toepassen van blockchain in toeleveringsketens en de inkoop actueler dan ooit. Wat heeft het ‘opdelen van ketens in blokken’ de wereld te bieden? Deskundige Achraf Talhaoui stelt dat de techniek nog in de kinderschoenen staat maar veelbelovend is, vooral als de techniek op grote schaal toegepast gaat worden.

De helft van de bedrijven herziet mogelijk hun volledige inkoopstrategie
Uit onderzoek van Kearney en het World Economic Forum blijkt dat veel bedrijven hun inkoopstrategie zullen aanpassen als de coronacrisis lang aanhoudt. De coronacrisis zou de ontwikkeling van nieuwe technieken en methoden om toeleveringsketens veerkrachtiger te maken in een stroomversnelling kunnen brengen.

We moeten de supply chains robuust inrichten om crisissen aan te kunnen
Een meer integrale benadering van supply chains en robuustere ketens helpen om een crisis goed te doorstaan, stelt Loudmilla Kok-Oomen, deskundige bij Significant Synergy. Verder kijken dan de goedkoopste en snelste oplossing. De inkoper krijgt daarbij volgens haar een belangrijke rol als strategische en kritische coach aan de zijlijn.

Boekrecensie: Thuis ben ik niet zo leuk!
“Als jijzelf van veel zaken, ook de meer serieuzere, de humor wel kunt inzien, kom je met dit boek ‘Thuis ben ik niet zo leuk!’ goed aan je trekken. Het biedt je voldoende voorbeelden en aangrijpingspunten het gebruik van humor in je zakelijke contracten op te bouwen of verder te ontwikkelen.” Lees de hele recensie van Peter Streefkerk over het boek ‘Thuis ben ik niet zo leuk!’ geschreven door Jos Burgers.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres