Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Vakantieleesvoer - deel 2

De vakantie is weer begonnen! Veel inkopers zullen deze zomer genieten van hun welverdiende rust. Natuurlijk is een mooie vakantie niet compleet zonder bijzonder leesvoer. Maar waar moet je beginnen?

Inkoperscafe.nl heeft de meest interessante, tijdloze en best gelezen artikelen en columns van het afgelopen half jaar voor je verzameld. De komende maand bieden we je elke week vijf artikelen aan.

‘Onderhandelen is het mooiste aan het inkoopvak’

Mark Bottinga is Senior Buyer bij Luchtverkeersleiding Nederland. Inkoperscafe.nl sprak hem over de complexe inkoop- en aanbestedingstrajecten waar hij bij betrokken is. Door uit te gaan van ‘start of the art’ technologie, betrekt Luchtverkeersleiding Nederland ook kleinere, minder voor de hand liggende leveranciers.

Drie manieren waarop corona de inkoop veranderde

Sinds de Tweede Wereldoorlog heeft geen enkele gebeurtenis zoveel impact op wereldwijde bevoorrading als de coronacrisis. De coronapandemie legde de kwetsbaarheid van bevoorradingsnetwerken bloot en zorgde ervoor dat er meer nadruk kwam te liggen op financieel management en service.  

Inkoop ICT met nieuwe versie van de GIBIT

De nieuwste versie van GIBIT is al even in de lucht. Robert Grandia legt uit welke vernieuwingen je tegenkomt als je met deze gemeentelijke inkoopvoorwaarden voor de inkoop van ICT aan de slag gaat. De voorwaarden zijn op een groot aantal punten verhelderd, maar Grandia waarschuwt dat algemene inkoopvoorwaarden zoals GIBIT zelden ICT-contracten in hun totaliteit kunnen vervangen. “Oog voor concrete risico’s en eisen is nodig. Waakzaamheid blijft vereist.”

Inkoop steeds belangrijker voor bedrijven

Uit onderzoek van Ivalua en Forrester bleek dit jaar dat een groot deel van bedrijven na de coronacrisis wil investeren in inkoop. Van de meer dan 450 ondervraagde besluitvormers op het gebied van financiën, inkoop en toeleveringsketens, gaf 85 procent aan dat de leiding van hun bedrijf de rol van inkoop bij omzetgroei erkent.

Oer de France

Columnist Casper Jansen neemt het op voor het oer-Hollandse transportmiddel: de fiets. “Zonder het goed en wel te beseffen, heeft de rijwielhandelaar, door inschakeling van de fietsconsument, een markt gecreëerd die niet is gebaseerd op een passief soort voortbewegen maar op een revival of herontdekking van de eigen kracht als energiebron. De Oer de France. Een boodschap die iedereen snapt. Een beetje handige inkoper weet daar vast en zeker een geweldige trend in te ontketenen.”

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.