Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Vakantieleesvoer – deel 2

De vakantie is weer begonnen! Veel inkopers zullen deze zomer genieten van hun welverdiende rust. Natuurlijk is een mooie vakantie niet compleet zonder bijzonder leesvoer. Maar waar moet je beginnen?

Inkoperscafe.nl heeft de meest interessante, tijdloze en best gelezen artikelen en columns voor je verzameld. De komende maand bieden we je elke week vijf artikelen aan.

Wat zijn de gevolgen van het coronavirus voor de inkoop?
Dát het coronavirus gevolgen heeft voor de inkoop heb je dit jaar misschien aan den lijve ondervonden. Wat kun je doen om de schade te beperken en wat kun je op de lange termijn verwachten?

Inkoop doet er goed aan scherp te letten op privacywetgeving en de AVG
De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is sinds mei 2018 van kracht, maar weet jij nog hoe het precies in elkaar steekt? In gesprek met advocaat en deskundige Robert Grandia, over rechten en plichten van gegevensverwerkers, over datalekken en de rol van inkoop bij de AVG.

Gaan we een nieuw tijdperk van samenwerking op het gebied van inkoop binnen?
De coronacrisis kan de manier van zaken doen in het supply-chainmanagement fundamenteel veranderen. Een meer coöperatief klimaat voor inkoop- en supply-chain-professionals is wellicht één van de belangrijkste langetermijneffecten van COVID-19, blijkt uit een peiling van het Britse Supply Management.

Column: de corona-inkoopparadox
Columnist Wim Nieland is ervan overtuigd dat corona zaken blijvend verandert in de inkoopwereld maar vreest ook dat een recessie de (zo gewenste) opkomst van MVI zal vertragen. Gedreven door winstbejag kozen we vaak de makkelijkste en goedkoopste weg, ten koste van veiligheid, milieu en maatschappij. Nu we de nare gevolgen hiervan ondervinden, komt het besef dat dit niet de beste weg is. Maar laten we eerlijk zijn: wisten we dit eigenlijk niet al vanuit ons gevoel?”

Wat zegt de inkoopmanagersindex PMI?
Elke maand publiceert Nevi de Purchasing Managers’ Index (PMI). Wat houdt deze index eigenlijk in en wat is de betekenis ervan? “De PMI houdt in dat we maandelijks het gedrag van inkopers in de praktijk volgen op basis van werkelijke cijfers. Inkopers rapporteren maandelijks de contracten die ze in de markt hebben gezet, de prijsniveaus waartegen ze contracten hebben afgesloten, de voorraad die ze hebben zien toe- of afnemen en de werkgelegenheid in hun bedrijf. Het is een uniek instrument om de economische ontwikkeling te volgen en geeft betrouwbare informatie over de economie.” 

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres