Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Vakantieleesvoer – deel 1

De vakantie is weer begonnen! Veel inkopers zullen deze zomer genieten van hun welverdiende rust. Natuurlijk is een mooie vakantie niet compleet zonder bijzonder leesvoer. Maar waar moet je beginnen?

InkopersCafe.nl heeft de meest interessante, tijdloze en best gelezen artikelen en columns voor je verzameld. De komende maand bieden we je elke week vijf artikelen aan.

Asset sharing bespaart geld en CO2
Asset sharing, het delen van producten, diensten en personeel, is “financieel, sociaal en duurzaam voordelig. We hebben berekend dat een actieve deler jaarlijks zijn/haar zorgorganisatie 3000 euro per jaar kan besparen. In andere branches gaat het om een bedrag van ongeveer 2400 euro per jaar. Dat is een aanzienlijke besparing, behaald door gewoon te gebruiken wat er al is.” Zo stelt Lieke van Kerkhoven, mede-oprichter van FLOOW2Healthcare.

Harde Brexit kan toeleveringsketens stilleggen
“De Rabobank berekende eens dat Brexit Nederland 2% van haar bbp kan kosten. Velen dachten dat het zo een vaart niet zou lopen, maar inmiddels moet we daar toch wel rekening mee houden.” Hans de Boer, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, windt er tijdens een door KPMG georganiseerd Brexit-event geen doekjes om. Het aankomende Britse vertrek uit de EU is zorgelijk, ook voor Nederland.

Brexit voorbereidingen lastig voor hightech industrie
“Het Verenigd Koninkrijk (VK) is na Brexit een zogeheten derde land. Dat betekent dat wanneer je een product gaat invoeren vanuit het VK, jij straks als importeur er verantwoordelijk voor bent dat het product voldoet aan de Europese regelgeving. Dat is niet meer aan de Britse exporteur. Dat kost tijd en mankracht. Ben je daar klaar voor?” Zo vraagt Ineke Dezentjé, voorzitter van FME-CMW, ondernemersvereniging voor de Nederlandse hightechindustrie, tijdens een door KPMG georganiseerd Brexit-event.

Recensie – 21st century skills
Dat de wereld aan het veranderen is weten we allemaal. Dat dit in snel tempo gebeurt, kan je als inkoper niet zijn ontgaan. Wat het betekent voor ons als inkoper, als medewerker, als mens, ligt in de toekomst besloten. Dat er onder invloed van een toenemende digitalisering in deze 21e eeuw banen zullen verdwijnen, werkzaamheden zullen veranderen en nieuwe banen bijkomen is inmiddels wel duidelijk. Dat dit impact zal hebben op de ontwikkeling van kennis en vaardigheden voor medewerkers en organisaties, komt in dit boek ‘21st century skills’ van auteurs Kasper Boon, Matthijs Akkenaar, Danny van Heesch en Hans Schuurmans aan de orde.

Twee boetes voor één overtreding
Twee bekeuringen als je één keer door rood rijdt. Dat voelt niet goed. Maar het is wel wat minister Hoekstra wil voor inschrijvers op aanbestedingen die een schikking met het OM hebben getroffen, zo schrijft het FD op 12 februari. Schikken is een middel om ellenlange procedures te voorkomen en de bijbehorende negatieve publiciteit snel af te wikkelen. Grote bedrijven als KPMG, ING en Ballast Nedam hebben dat in het verleden gedaan. Je erkent geen schuld, krijgt geen veroordeling aan je broek en koopt alle negativiteit af. Hiermee word je in de toekomst ook niet uitgesloten van openbare overheidsaanbestedingen in het kader van Past Performance en strafrechtelijke veroordelingen. Een groot voordeel.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres