Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Universiteit Twente krijgt EU-subsidie voor twee nieuwe inkoopprojecten

De Universiteit Twente (UT) heeft twee Erasmus+ inkoopprojecten binnengehaald als opvolgers van Project PERFECT (2015-2018). Het gaat om projecten waarvoor de Europese Unie (EU) subsidie beschikbaar stelt. Het eerdere project PERFECT, waarvoor de UT ook een Erasmus+-subsidie ontving, zette de behoeften en vereisten in de inkooppraktijk om in leerdoelen en een lesprogramma voor het hoger onderwijs.

De nieuwe twee inkoopprojecten, PERSIST en PERISCOPE, zijn een vervolg op PERFECT. Bij de projecten gaat het om de ontwikkeling van een lesprogramma met serious games en studentgerichte lesvormen op het gebied van Industrie 4.0 en circulariteit. Hierbij werkt de UT samen met instituten uit andere Europese landen, zo bericht NEVI.

Toegevoegde waarde inkoop

Project PERSIST concentreert zich op inkoop en supply management in het tijdperk van Industrie 4.0 en internet-of-things. Het draait om de vraag wat de toegevoegde waarde is van de inkoper als machines efficiënt met elkaar communiceren en e-procurement vele operationele taken heeft overgenomen. Hierbij kijkt de UT naar de nieuwe rol van de inkoper en hoe het hoger onderwijs de studenten nu al voorbereidt op deze veranderende rol. Bij project PERISCOPE gaat het om innovatieve oplossingen in de circulaire economie. Inkoop heeft veel invloed in een duurzame waardeketen. Het draait hier om de vraag hoe het hoger onderwijs aanstaande inkopers moet voorbereiden op de toekomst.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres