Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Unilever zet in op duurzaam palmolie-alternatief

Samen met biotechbedrijf Genomatica investeert Unilever 115 miljoen euro in het ontwikkelen van een duurzaam alternatief voor palmolie en ingrediënten uit fossiele brandstoffen. Zo hoopt het levensmiddelenbedrijf zijn zeep en wasmiddelen milieuvriendelijker te kunnen fabriceren. Voor Unilever betreft het de grootste investering op dit gebied ooit. Dat bericht het FD.

Palmolie is een veelgebruikte grondstof voor voeding, schoonmaakmiddelen en cosmetica. Het is een goedkoop ingrediënt dat met een relatief hoge opbrengst kan worden geteeld. De productie ervan is aan veel kritiek onderhevig, onder andere door de schade aan regenwouden en de uitstoot van broeikasgas. Daarnaast staat er druk op de levering van palmolie doordat Indonesië als grootste producent eerder dit jaar een tijdelijke exportstop invoerde om de hoge prijzen in eigen land te temperen.

Palmolie blijft belangrijk
Unilever was de afgelopen jaren al bezig met het inkopen van duurzamere palmolie. Met de joint venture met het Amerikaanse Genomatica gaat het echter nog een stap verder. Beide bedrijven willen een plantaardig ingrediënt ontwikkelen die bijvoorbeeld schoonmaakmiddel kan laten schuimen of vuil op kan nemen. Hun verwachting is dat ‘andere strategische investeerders’ zich bij het initiatief voegen. Unilever schat in dat palmolie een belangrijke grondstof blijft. De ontwikkeling van het alternatief moet echter ‘keuzemogelijkheden, duurzaamheid, kostenefficiëntie en transparantie’ vergroten.

Bron: FD

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.