Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Unilever wordt palmolieproducent

Multinational Unilever is in onderhandeling met de Indonesische regering over de bouw van een verwerkingsfabriek voor palmolie in Sumatra. Het bedrijf wil daarmee af van het inkopen van palmolie door zelf producent te worden. Unilever is met 1,4 miljoen ton per jaar de grootste afnemer van palmolie ter wereld.

Palmolie is een steeds belangrijkere grondstof voor een groot aantal producten. Echter wordt deze grondstof deels geleverd via Indonesische plantages die illegaal stukken bos kappen. De multinational zegt zelf dat twee derde van de ingekochte palmolie over het afgelopen jaar uit duurzame bronnen komt. Echter kocht Unilever in 2011 maar 27.000 ton direct traceerbaar duurzame plantages, aldus The Wall Street Journal.

Wel of niet duurzaam?
Voor de rest gebruikte Unilever bij zijn aankoop van palmolie certificaten voor duurzame palmolie. Maar deze certificaten tonen nogal wat gebreken, waardoor het dus niet zeker is of de olie die het bedrijf inkocht ook daadwerkelijk duurzaam was. Marc Engel, hoofd inkoop bij Unilever, zei tegen de Amerikaanse krant: “In theorie kan alle ingekochte palmolie geheel wel of geheel niet duurzaam zijn.” Unilever stelt als doel binnen acht jaar alle door hen ingekochte palmolie direct van traceerbaar duurzame producenten te betrekken. Engel: “Ik ken geen anderen die een dergelijke ambitie hebben, vooral niet op de schaal waarop wij dat doen.”

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres