Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Unilever verhoogt zijn prijzen in Engeland

Unilever gaat de prijzen van zijn producten in Engeland fors verhogen als gevolg van de hogere kosten voor geïmporteerde grondstoffen. Supermarktketen Tesco dreigde daarop onlangs om de producten van Unilever uit de schappen te halen. Een aantal dagen na het dreigement maakten de twee partijen bekend dat ‘het probleem’ was opgelost.

De prijsverhoging kwam volgens het FD hard aan bij Tesco, omdat het Britse pond fors in waarde is gedaald en de producten van Unilever in dollars en euro’s zijn geprijsd. De waardedaling van het pond volgde op het Britse ‘ja’ in antwoord op het referendum om de EU te verlaten. Sindsdien is het pond 15 procent gedaald ten opzichte van de euro.

SuperValu
Nu.nl stelt dat het geschil met Tesco wel uit de wereld geholpen is, maar dat de Ierse supermarktketen SuperValu nog wel dwars ligt. De Ieren weigeren de prijsstijging van Unilever te accepteren.

Strijd om winstmarges
De conflicten draaien om het behoud van winstmarges. Als supermarktketens bereid zijn om een hogere inkoopprijs te betalen aan Unilever en dat aan de klant doorberekenen, ligt het verkooprisico bij de ketens. Maar als de hogere prijs niet wordt betaald, zakt de winstmarge van Unilever door hogere productiekosten.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres