Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Unilever op 1 in Supply Chain Top 25

Het Europese Unilever staat voor de tweede keer op nummer één in de Supply Chain Top 25 van 2017 van Gartner. De sterke supply chain van Unilever en Unilever’s Sustainable Living Plan gaven de doorslag. Dit meldt Logistiek.nl.

Gartner is werelds grootste onderzoeks- en adviesbureau. Het bedrijf helpt bedrijfsleiders uit elke industrie met de objectieve inzichten die ze nodig hebben om de juiste beslissingen te nemen. Het is de 13e keer dat deze top 25 wordt uitgebracht. Gartner let bij het vormen van de lijst op leiderschap en of de supply chain op een ethische en duurzame manier wordt ingericht. Een plekje in de lijst is voor bedrijven een bevestiging dat hun supply chain in orde is. Andere bedrijven die in de top 5 van de Supply Chain Top 25 van 2017 staan, zijn: McDonald’s, Inditex, Cisco en H&M.

Mobiele app
Unilever staat nu, net als vorig jaar, weer op één. De organisatie stelt veel ambitieuze doelen vast. Zo heeft het bijvoorbeeld een mobiele app op de fabrieksvloeren geïntroduceerd. Deze app legt real-time productieprestaties vast voor tijd, materiaal, apparatuur en arbeid. Ook biedt het systeem inzicht waar de verbeterkansen liggen.

Verbeterd distributienetwerk
Daarnaast heeft Unilever een 5-jarig project afgerond om zijn Europese distributienetwerk te verbeteren. De resultaten van dit project zijn 20 procent vrachtwagenreductie, 1,1 miljard euro besparingen en een vermindering van de kapitaaluitgaven met 40 procent.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres