Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Unilever koopt Nederlandse windenergie in

Unilever laat sinds 1 januari 2017 alle Nederlandse kantoor- en productielocaties draaien op Nederlandse windenergie. Het levensmiddelenconcern en het energiebedrijf Eneco hebben dat in een overeenkomst afgesproken. Dit draagt bij aan de plannen van Unilever om zo duurzaam mogelijk te werken, meldt Windenergie Courant.

Unilever neemt jaarlijks bijna 70 gigawattuur aan groene stroom af. Vanaf 1 januari 2017 gaat Unilever dit inkopen bij windparken van Eneco. De overeenkomsten moet zorgen voor een bredere samenwerking tussen beide bedrijven. Daarnaast zorgt de overeenkomst ervoor dat Unilever zijn duurzame ambities kan realiseren.

Klimaatpositief
Unilever wil in 2030 wereldwijd klimaatpositief zijn. Dat houdt in dat ze volledig draaien op duurzame energie, maar ook dat ze energie leveren aan de community. Volgens Conny Braams, general manager van Unilever Benelux, is de samenwerking met Eneco een belangrijke volgende stap in het bereiken van deze ambitie.

Zonnehub
Naast het gebruik maken van windenergie zoeken Eneco en Unilever naar mogelijkheden voor verdere verduurzaming op de locaties van Unilever. Een voorbeeld daarvan is het creëren van een ‘ZonneHub’. Omwonenden wekken dan zelf zonnestroom op met behulp van zonnepanelen op een groot dak van een bedrijf. Eneco en Unilever kijken daarnaast ook naar slimme besturings- en besparingsmogelijkheden binnen de verschillende locaties.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres