Magnifying glass Close

Unilever bespaart miljoenen met duurzaamheid

De duurzaamheidsmaatregelen die Unilever sinds 2008 heeft doorgevoerd hebben tot nu toe voor honderden miljoenen euro’s aan besparingen opgeleverd. Ook merken van Unilever die duurzaamheid in hun kernpositie integreren, zoals Ben & Jerry’s’, groeien twee keer zo snel dan de andere merken. Dat maakt het concern bekend in het voortgangsrapport ‘Unilever Sustainable Living Plan’.

De focus op verduurzaming levert Unilever kostenvoordelen op. Sinds 2008 bespaarde het concern 400 miljoen euro aan cumulatieve kosten vanwege eco-efficiënte maatregelen in de fabrieken. Vooral de efficiëntere omgang met energie speelde hier een grote rol. Daarnaast heeft Unilever ook 200 miljoen euro bespaard door het efficiënter gebruiken van materialen en logistiek.

Duurzame grondstoffen
Momenteel wordt 55% van Unilevers agrarische grondstoffen duurzaam geproduceerd. Het doel van het concern is om voor 2020 alle agrarische grondstoffen duurzaam te produceren. Dit wil het bedrijf doen door kleine boeren te helpen om hun opbrengsten te vergroten en hun leven te verbeteren. Unilever trainde sinds 2010 al 800.000 boeren. Het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van 1 miljard mensen in 2020 behoort tot één van de belangrijkste doelstellingen van Unilever. Het bedrijf hielp tot nu toe 397 miljoen mensen aan een beter leven, zo schrijft VMT.

CO2-uitstoot
Unilever heeft ook de CO2-uitstoot van zijn fabrieken sinds 2008 met 37% per ton vermindert. Hierbij richt het bedrijf zich voornamelijk op het reduceren van het gebruik van water en energie. Zowel voor energie als voor het gebruik van water, stelt het bedrijf dat de uitstoot van de fabrieken in 2020 lager moet zijn dan 2008, ondanks de hogere volumes.

 

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!

Reacties

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres