Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

UNICEF realiseert een inkoopbesparing van 363 miljoen dollar

Het kinderfonds van de Verenigde Naties UNICEF overtrof zijn besparingsdoelstelling voor medische hulpmiddelen en diensten met meer dan 35 procent door strategische inkoop in 2019. In het jaarlijkse leveringsrapport van UNICEF staat dat het in 2019 meer dan 363 miljoen Amerikaanse dollar aan besparingen had gerealiseerd voor zijn donoren en partners. Dit bericht het Britse Supply Management.

Strategische inkoop, transparantie van prijs en informatie, speciale contractvoorwaarden, meerjarige overeenkomsten en samenwerkingsverbanden van partners zoals gezamenlijke prognoses en gecoördineerde inkoop waren volgens UNICEF van cruciaal belang om besparingen te realiseren.

Inkoop medische hulpmiddelen en diensten
De inkoop door het VN-kinderfonds van medische hulpmiddelen en diensten, zoals bouwen en logistiek, bereikte een recordniveau van meer dan 3,8 miljard dollar. Dit betekende een stijging van bijna tien procent ten opzichte van 2018. Meer dan een derde van de totale inkoop bestond uit vaccins. Dat was bijna 1,7 miljard dollar, wat goed was voor 2,43 miljard doses in bijna honderd landen. “Door ons wereldwijde bereik en innovatieve benaderingen benutten we onze koopkracht en realiseren we aanzienlijke besparingen voor overheden en donoren. Terwijl we samenwerken om te reageren op de Covid-19-pandemie, wordt deze aanpak nog belangrijker om elke bestede dollar te maximaliseren, zodat reguliere programma’s kunnen worden gehandhaafd, aangezien landen ook de inspanningen van Covid-19 opschalen”, aldus Etleva Kadilli, directeur van het UNICEF-hoofdkwartier voor bevoorrading en inkoop.

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres