Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

De uitdagingen van circulaire inkoop

Inkopers vervullen een sleutelrol bij de transitie naar een circulaire economie. Zij kunnen bijvoorbeeld leveranciers stimuleren om zich te houden aan sociale en milieuverplichtingen. Maar wat is circulaire inkoop precies en hoe breng je het in de praktijk? De NEVI Whitepaper ‘Circulair Inkopen; Durf te vragen en uit te dagen’ geeft antwoord.

De Whitepaper, geschreven door Erik van Assen, stelt dat circulair inkopen “onlosmakelijk verbonden is met ketenverantwoordelijkheid en onderdeel uitmaakt van het bredere begrip van maatschappelijk verantwoord inkopen.”

Van Assen benadrukt voorts dat circulaire inkoop zich richt op het “het sluiten van materiaalkringlopen binnen ketens door bijvoorbeeld producten en componenten opnieuw te vervaardigen of meerdere keren te gebruiken.” Meer lezen? Je kunt de Whitepaper downloaden op de NEVI-website.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres