Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Twijfel of Nederland duurzame doelstelling haalt

Het is nog maar de vraag of Nederland haar doelstelling om in 2020 minstens 14 procent van alle energie uit hernieuwbare bronnen te halen, gaat halen. Duurzaamheid blijft namelijk voor velen nog een abstract begrip. Dat meldt Nieuwsbank.

In 2009 hebben alle EU-landen afspraken gemaakt op het gebied van duurzaamheid. Een van die afspraken is om in 2020 20 procent van het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen te halen. Nederland heeft als doel 14 procent, maar het is nog maar de vraag of dit doel gehaald wordt. In 2016 was het aandeel duurzame energie namelijk maar 5,9 procent van het totaalverbruik.

Abstract begrip
Als reden geeft Nieuwsbank dat duurzaam nog een abstract begrip is. Duurzaamheid gaat niet alleen over energie uit hernieuwbare bronnen zoals, water, zon, en wind, en het verminderen van die energie. Ook het voorkomen van het opraken van grondstoffen voor bepaalde bouwmaterialen, het gebruik van duurzame materialen die rekening houden met het milieu en een verantwoord waterverbruik vallen onder duurzaamheid.

Olie en gas
Dat Nederland slecht scoort op het gebied van duurzame energie, is volgens de NOS geen verrassing. Van oorsprong is Nederland namelijk een olie- en gasland. Het gebruik van zonne- en windenergie in Nederland neemt ook veel ruimte in beslag. Dit komt mede doordat Nederland een vlak land is. Andere landen kunnen door de hoogteverschillen veel gebruik maken van waterkracht. Toch gaat de energietransitie in Nederland sneller dan in Europa werd gedacht.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres