Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Twaalf stappen voor CPO's om ESG-doelen te behalen

Uit onderzoek van adviesbureau Oliver Wyman blijkt dat inkoop de sleutel is voor het versnellen van strategieën op het gebied van environment, social en governance (ESG). Ook bevat het onderzoeksrapport twaalf acties die CPO’s kunnen zetten om ESG succesvol te stimuleren. Dit bericht het Britse Supply Management.

Volgens Oliver Wyman kunnen organisaties weliswaar hard werken aan het minimaliseren van hun eigen ESG-voetafdruk, maar als ze rekening houden met leveranciers kan het effect tussen de twee en elf keer groter zijn. Een uitgebreid overzicht van de bedrijfsecosystemen, inclusief interne structuren, leveranciers, activa en klanten, stelt inkoop in staat om samenwerkingen, structuren en relaties te selecteren en te ondersteunen die het best het ESG-beleid van een bedrijf ondersteunen. Daarbij moeten CPO’s het leiderschap op ESG-gebied bij de uitvoering op zich nemen als organisaties hun ESG-beleid serieus nemen.

Twaalf ESG-acties
Volgens het rapport kunnen CPO’s met de volgende twaalf acties een succesvol geïntegreerde ESG in de hele organisatie stimuleren:

1. Zet ESG-gerelateerde bedrijfsambities om in strategische inkoopdoelstellingen.

2. Bouw een robuuste basislijn.

3. Bekijk de categoriestrategieën en het aanbod opnieuw.

4. Start, betrek en innoveer samen met je leveranciers.

5. Wees expliciet over je doelen en houd je beloften aan je leveranciers.

6. Werk samen met partners om ESG-gerelateerde best practices en innovaties te delen.

7. Stimuleer verandering intern in alle bedrijfsfuncties en initiatieven.

8. Versnel verandering extern door het hele ecosysteem.

9. Vind het monitoren van inkoopprestaties opnieuw uit in de richting van voor ESG gecorrigeerde totale eigendomskosten en milieuwinst en -verlies.

10. Veranker duurzaamheid in de belangrijkste inkoopprocessen.

11. School teams bij om leveranciers beter te betrekken.

12. Integreer ESG in inkoopgegevens en digitale activastrategie.

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.
close-link