Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Trump wil heffing op Mexicaanse import

Donald Trump wil een belasting van 20 procent heffen op alle producten die de Verenigde Staten uit Mexico inkoopt. Dit heeft zijn perswoordvoerder Sean Spicer gezegd. Met de opbrengst van de belasting wil Trump de veelbesproken muur op de grens met Mexico bouwen, meldt Deredactie.be.

Het congres moet nog instemmen met het plan van Trump, maar Spicer heeft er vertrouwen in. Amerika belast op dit moment de export, maar de import wordt, volgens Spicer, vrijelijk binnen gelaten. De belasting op de import zal het makkelijker maken om de muur te betalen.

Heffing
De heffing op de importproducten zou, volgens Volkskrant, jaarlijks zo’n 10 miljard dollar, omgerekend 9,3 miljard euro, opleveren. De muur kost tussen de 8 en 20 miljard dollar. De belastingheffing levert dus genoeg op om de muur te bekostigen. Volgens Spicer is de importheffing een onderdeel van een groter plan voor belastinghervorming.

Mexico
Als het Congres instemt met het plan van Trump, dan zal dat grote gevolgen hebben voor Mexico. Mexico is namelijk voor 80 procent afhankelijk van export naar Amerika. Belangrijke exportproducten zijn auto’s en fruit.

Japan
Ook internationale bedrijven die standplaatsen hebben in Mexico kunnen wat van deze maatregel merken. Zo houdt Japan de ontwikkelingen goed in de gaten. Een aantal grote Japanse autofabrikanten produceren namelijk auto’s voor de Amerikaanse markt in Mexico.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres