Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Transportprijzen dalen, terwijl de transportcapaciteit stijgt

Er blijft veel druk staan op de transportprijzen in het wegvervoer. Tegelijk steeg de transportcapaciteit in oktober 2019 vergeleken met een jaar eerder. Logistiek.nl meldt dit op basis van de laatste editie van Transport Market Monitor (TMM) van vrachtuitwisselingsplatform Transporeon en TIM Consult.

Transportmarkt

De index voor de transportcapaciteit nam met bijna 15 procent toe van 96,5 indexpunten in september naar 111 in oktober. Vergeleken met oktober 2018 bedroeg de stijging in oktober ook 15 procent. Tegelijk daalde de transportprijsindex in oktober met 6,5 procent in vergelijking tot oktober 2018. De transportprijzen zakten 1,5 procent ten opzichte van september 2019. De conclusie van de onderzoekers is dat over het algemeen de prijzen en capaciteiten op de transportmarkt in september en oktober 2019 de trend van het voorgaande jaar volgden. Daarbij waren de seizoensgebonden schommelingen dit jaar zwakker. Volgens Oliver Kahrs, managing director van Tim Consult, een dochteronderneming van Transporeon, is de toename van de capaciteit vooral een gevolg van lege vrachtwagens in de chemische en automobielindustrie en in de staal- en metaalsector.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres