Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Data zorgt voor meer transparantie supply chain

Er werken gemiddeld 20 tot 30 miljoen arbeiders onder dwang in productieketens. Van de conflictmineralen in Congo, Visserij in Thailand tot migranten in de VS en Noord Amerika. Het wordt steeds belangrijker voor bedrijven om transparant te zijn over hun supply chain. Ze moeten aan kunnen tonen dat de arbeidsomstandigheden en lonen van hun leveranciers eerlijk zijn.

Ariba en Made In A Free World zijn een samenwerking aangegaan om de strijd tegen slavernij op te pakken. Ariba heeft wereldwijd het grootste netwerk aan leveranciers en kan bedrijven helpen met het detecteren van slavernij in hun keten. “Slavernij en kinderarbeid komt nog steeds veel voor in de wereld. Dit hoeft helemaal niet”, zegt Justin Dilion, CEO van Made in a Free World. “We leven in een digitale en datagedreven economie. We hebben de instrumenten en informatie om slavernij op te sporen en te beëindigen.

Verantwoordelijkheid
“Deze bedrijven hebben de kracht om de grootste mensenrechtenschending van onze tijd tegen te gaan”, stelt Chris Haydon, Senior Vice President of Product Management Ariba. Door het combineren van het netwerk van Ariba met de database van Made In a Free World, kunnen bedrijven inzichten en transparantie verkrijgen. “Bedrijven kunnen weloverwogen keuzes maken in hun supply chain op basis van betrouwbare data. Dit is niet alleen een grote kans, het is een verantwoordelijkheid”, aldus Haydon. “Bedrijven worden verantwoordelijk geacht voor de gehele keten”, voegt Dillion toe. “En hiervoor is een compleet nieuw niveau van informatie en transparantie vereist.”

Zelfcertificering conflictmineralen
Eerder werd al bekend dat het Europees Parlement zelfcertificering in wil voeren voor de toeleveringsketen van tin, tantaal, wolfraam en goud. Met deze zelfcertificering moeten importeurs aangeven of de gronstoffen op een verantwoorde wijze gewonnen zijn. “In 2010 stapten de Verenigde Staten al over op verplichte certificering”, vertelt SP-Europarlementariër Anne-Marie Mineur. “Daarop besloten computerfabrikanten als Intel en Apple massaal over te stappen op conflictvrije leveranciers. Zij wilden niet geassocieerd worden met oorlog en geweld.”

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang een gratis e-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Zo krijg je het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang je het e-book 'ICT-contracten & contract-management: tips, trucs en juridische valkuilen.'