Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Transparante toeleveringsketen zorgt voor duurzame inkoop offshorebedrijven

Grote Nederlandse offshorebedrijven werken samen om hun inkoop duurzaam te maken. Bedrijven zoals Peterson, Heerema Marine Contractors, 8020 Procurement en Royal IHC ontwikkelden hiervoor een standaard, de BlueScan. Dit meldt NEVI.

Door de toenemende globalisering van het bedrijfsleven wil de offshore verder kijken dan kostenbesparing en komen tot duurzame winstgevendheid op economisch, sociaal en ecologisch gebied. De BlueScan maakt de hele toeleveringsketen transparant. Deze scan functioneert inmiddels en is daarbij geïntegreerd en onafhankelijk geborgd in het wereldwijde, overkoepelende Global Sustainable Enterprise System (GSES). Een aantal bedrijven uit de maritieme en offshoresector vragen hun toeleveranciers via dit platform om hun veiligheids- en duurzaamheidprestaties transparant te maken.

Duurzame inkoop

Peterson is een familiebedrijf uit Den Helder dat globaal opereert. Het bedrijf ontwikkelt logistieke oplossingen en concepten met zijn partners en wil daarmee bijvoorbeeld ook CO2-emissies reduceren. Peterson heeft inmiddels veel leveranciers benadert via het GSES. Het bedrijf koopt ook voor zijn klanten in en vraagt ook hun toeleveranciers om transparantie op het gebied van duurzaamheid en veiligheid. Verder zorgt Peterson samen met zijn klanten voor verduurzaming door gezamenlijk gebruik van helikopters en bevoorradingsschepen. Dit verlaagt het brandstofverbruik bij bijvoorbeeld het bevoorraden van boorplatforms aanzienlijk. Binnen de eigen organisatie bespaart Peterson zoveel mogelijk energie, water en grondstoffen.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres