Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Top drie inkoopcompetenties gelijk aan 2017

Volgens inkoopadviesbureau Di-Mens kent inkoop dezelfde top-3 van competenties als in 2017. Daarmee maakt de ontwikkeling van ‘strategisch procurement’ een pas op de plaats. Zo staat in het rapport ‘Competentie monitor Procurement private markt 2021’.

Aan het onderzoek werkten 124 procurement directeuren of managers in de private sector in Nederland mee. Als top drie qua inkoopcompetenties noemen zij:

1. resultaatgerichtheid

2. samenwerken

3. onderhandelen.

Operationeel en tactische uitdagingen
In 2017 was er volgens Di-Mens nog een ontwikkeling dat competenties uit de categorieën ‘conceptuele kracht’ en ‘persoonlijke kracht’ het beter deden op de ranglijst van competenties. Dat is nu tot staan gebracht. Juist competenties uit de categorieën ‘operationele kracht’ en ‘interpersoonlijke kracht’ winnen weer terrein. Di-Mens denkt dat dit misschien komt door de huidige tijd met veel operationeel en tactische uitdagingen.

Procurement minder containerbegrip
Het is wel nog duidelijker dan vier jaar terug dat het management onderscheid maakt tussen de profielen op ‘operationel/tactisch’ niveau en op ‘strategisch’ niveau. Daarnaast is er steeds meer nuance in de competentieprofielen vanuit branche, spendcategorieën en spendvolume. Hiermee wordt het begrip procurement minder belangrijk als containerbegrip bij de definitie van inkoopprofielen. Di-Mens stelt dat dit mogelijk de weg opent naar meer specifieke profielen.

Bron: Di-Mens

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.