Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Tool houdt groene grondstoffen in productieketen bij

Er komt een online tool om de aanwezigheid van biogebaseerde grondstoffen in producten te meten. Met behulp van e-certificaten zal de tool de hoeveelheid natuurlijke grondstoffen in de productieketen bijhouden. Dat laat Akzo Nobel weten in een persbericht. AkzoNobel werkt voor deze pilot samen met Advanced Biochemical (Thailand) Co., Ltd. (ABT) en EY.

Chemicaliën kunnen gemaakt worden van zowel fossiele als groene grondstoffen, zoals plantaardige oliën of suikers. Hoeveel van elk wordt gebruikt, is moeilijk na te gaan. De nieuwe tool lost dit probleem op door inzichtelijk te maken welk percentage van een product bestaat uit grondstoffen van natuurlijke oorsprong. Dit maakt het voor producenten en consumenten makkelijker om voor duurzame producten te kiezen.

Online tool
Grondstoffen worden aan het begin van de productieketen gecertificeerd. Bedrijven kunnen deze vervolgens aan elkaar overdragen binnen het online platform, dat automatisch bijhoudt welk aandeel de biogebaseerde grondstoffen hebben in de producten die ervan gemaakt worden.

Virtuele marktplaats
De tool moet als virtuele marktplaats werken voor de industrie. Ondernemingen kunnen zich aanmelden en verschillende soorten biogebaseerde materialen verhandelen, variërend van basisingrediënten tot eindproducten. De samenwerkende partijen hebben de tool nu gericht op de stof ‘Epicerol’, maar willen de tool snel beschikbaar maken voor andere productieketens in de industrie.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres