Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Toezicht staalleveranciers aangescherpt

Witgoedfabrikant Whirlpool gaat de controle op haar staalleveranciers aanscherpen. Dit vanwege de druk op metaalproducenten, de afnemende vraag naar metaal en de krappe financiën.

In een interview aan Reuters vertelde Robert Henson, directeur staal-sourcing bij Whirlpool, dat het bedrijf de financiële gezondheid van zijn staalleveranciers nauwlettend in de gaten houdt. “Dat is noodzakelijk gezien de economische onzekerheid in de ijzer- en staalindustrie”, aldus Henson. “Er is geen reden tot onmiddellijke bezorgdheid, maar we zorgen voor een nauwe band met onze leveranciers zodat we snel kunnen inspringen op het moment dat het nodig is.”

Staalprijs
In mei vroeg de Amerikaanse staalmaker RG Steel LLC faillissementsbescherming aan. Hierin is vastgelegd dat het bedrijf zijn werkzaamheden niet kon uitvoeren vanwege de lage staalprijs. Begin dit jaar bedroeg de prijs van staal op de London Metal Exchange 519 pond per ton. Sinds midden juni bedraagt dit nog slechts 350 pond.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres