Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Toepassen kunstmatige intelligentie moeilijker door coronacrisis

Vier vijfde van de supplychainprofessionals heeft door de coronacrisis moeite gekregen met systemen voor kunstmatige intelligentie. De belangrijkste redenen zijn de slechte datakwaliteit en organisatorische drempels. Dit blijkt uit een onderzoek van adviesbureau Secondmind, waarover Nevi bericht.

De studie vond recent plaats onder ruim vijfhonderd supplychainmanagers in het Verenigd Koninkrijk, de VS, Italië, Spanje, Frankrijk en Duitsland. In de praktijk heeft ruim een derde (37%) van de respondenten een gebrek aan betrouwbare gegevens. Bij vier tiende (41%) is er sprake van starre processen en interne structuren, die een snelle reactie op wijzigende marktomstandigheden verhinderen. Verder meent een vijfde van de ondervraagde supplychainprofessionals dat historische gegevens niet langer toepasbaar zijn vanwege de grote onzekerheden tijdens de coronacrisis.

Handmatige analyse
De helft van de respondenten stelt veel tijd kwijt te zijn aan de handmatige analyse en interpretatie van gegevens voor het kunnen nemen van beslissingen. Daarnaast is er volgens 31% sprake van dure prognose- en planningsfouten. Ook blijkt uit het onderzoek dat organisaties dagelijks bijna drie uur verspillen aan de uitvoering van handmatige taken die geautomatiseerd zouden kunnen worden. Denk aan het verplaatsen of exporteren van gegevens.

Bron: Nevi

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.
close-link