Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Toename aantal vrouwen in supply chain valt tegen

Er komen steeds meer vrouwen met een functie op het hoogste niveau (C-level) in de supply chain. Vorig jaar was nog 15 procent van de top van de supply chain vrouw. Dat is dit jaar 19 procent geworden. Daarnaast nemen vrouwen momenteel 21 procent van de functies op directieniveau (VP) in. Dat is een afname vergeleken met de 23 procent van vorig jaar. Verder kent het totale personeelsbestand in de supply chain een afname van het aandeel van vrouwen. Dat is dit jaar 39 procent tegenover 41 procent in 2021. Dit meldt Supply Chain Magazine op basis van het recente onderzoek ‘Women in Supply Chain’ van analistenbureau Gartner.

Volgens Caroline Chumakov, senior principal analyst Supply Chain bij Gartner, zullen chief supply chain officers (CSCO’s) hun inspanningen bij het stellen van doelen, leiderschapsinclusie en carrièrepaden voor vrouwen moeten verdubbelen. Ze vult wel aan dat vergeleken met vorig jaar de vertegenwoordiging van vrouwen in supply chain verbeterd is als het gaat om een functie als eerstelijnsmanager/supervisor, senior manager of directeur, net als een functie op het hoogste niveau: C-level. Aan het online ‘Women in Supply Chain’-onderzoek werkten tussen 24 februari en 28 maart 2022 116 respondenten mee, voornamelijk van Noord-Amerikaanse bedrijven.

Verschillen naar bedrijfsomvang
Gartner ziet een verband tussen de grootte van het bedrijf en doelen om de vertegenwoordiging van vrouwen in de supply chain te verbeteren. Bijna 50 procent van de middelgrote en grote organisaties (100 miljoen tot 5 miljard dollar omzet) hebben geen doelstellingen voor meer vrouwelijke leiders in hun supply chain. De grootste, wereldwijd opererende bedrijven (meer dan 5 miljard dollar) scoren beter met 83 procent. Daarbij heeft 38 procent formele doelstellingen in de management scorecards meegenomen.

Negatieve gevolgen coronacrisis
Van de ondervraagde supply-chain-leiders geeft 43 procent aan dat de coronacrisis het afgelopen jaar negatieve gevolgen had voor het behoud en de doorstroming van vrouwen in hun organisaties. Dat was in de enquête van 2021 nog slechts 11 procent. Respondenten geven ook vaker aan dat te weinig carrière- of promotiekansen de hoofdreden is dat vrouwen halverwege hun carrière vertrekken. Daarnaast vertrekken veel vrouwen, omdat ze een betere beloning willen.

Bron: Supply Chain Magazine

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang een gratis e-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Zo krijg je het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang je het e-book 'ICT-contracten & contract-management: tips, trucs en juridische valkuilen.'