Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Toeleveringsketens kunnen één gigaton aan emissiebesparingen ontgrendelen

Grote zakelijke kopers met triljoenen aan inkoopuitgaven kunnen hefboomwerking gebruiken om de energie van hun leveranciers te ‘vergroenen’. Van Walmart en Target tot Dell en L’Oreal: enkele tientallen grote zakelijke kopers betrekken hun leveranciers proactief om over te schakelen naar hernieuwbare energiebronnen. Dit wordt vermeld in het rapport Changing the Chain.

Met een gecombineerd inkoopbudget van meer dan $741 miljard wil deze groep van 31 bedrijven  hun macht over de supply chain gebruiken om meer vooruitgang te forceren in de strijd tegen klimaatverandering. Het rapport – geproduceerd door de internationale non-profit CDP voor de klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Spanje – beschrijft hoe meer dan een miljard ton broeikasgasemissies bespaard kan worden als de leveranciers voor 125 multinationale ondernemingen hun gebruik van hernieuwbare energie zouden stimuleren met 20 procent.

Proactief samenwerken

Het rapport zegt ook dat leveranciers geloven dat een omzet van bijna een triljoen dollar wordt bedreigd door klimaatinvloeden. “Terwijl wereldleiders deze week samenkomen in Madrid, staan ​​we op een kritisch kruispunt”, zegt Sonya Bhonsle, de wereldwijde directeur van supply chains bij CDP. “Met slechts vier procent van de leveranciers die een doelstelling voor hernieuwbare energie rapporteren, zien we nog niet een hoog ambitieniveau. We willen zien dat alle kopers proactief samenwerken met hun leveranciers om deze enorme kans te benutten.”

Milieu niet langer add-on

Grote bedrijven hebben ook een “kostenvoordeel” bij het onderhandelen over inkoopcontracten en het vaststellen van evaluatiecriteria voor leveranciers, voegt Bruno Sarda, hoofd van CDP Noord-Amerika, daaraan toe. “Dit signaleert dat bet belangrijk is om te onderhandelen op het gebied van klimaat, water en ontbossing.” “Het milieu is niet langer een add-on”, aldus het rapport.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres