Magnifying glass Close

Tien procent leidinggevenden supply chain management is vrouw

Van alle leidinggevende functies binnen supply chain management wordt slechts tien procent bezet door vrouwen. De internationale vakvereniging voor supply chain management roept op deze ondervertegenwoordiging te doorbreken.

Vrouwen zijn behoorlijk ondervertegenwoordigd binnen supply chain management. Slechts tien procent van de leidinggevende functies binnen de supply chain wordt bezet door een vrouw. Dit blijkt uit hun onderzoek onder de Fortune Global 500 bedrijven en de organisatie van hun inkoop en supply chain. SCM World, de toonaangevende wereldwijde gemeenschap van senior supply chain professionals, vindt het daarom de hoogste tijd dat vrouwen actiever worden in dit vakgebied.

Vrouwen goed voor supply chain
Uit een poll van SCM World onder supply chain professionals blijkt dat het aanstellen van een vrouw als leidinggevende grote voordelen met zich meebrengt. Uit de poll kwam naar voren dat liefst 96 procent van de vrouwen en 74 procent van de mannen geloven dat de natuurlijke vaardigheden van vrouwen, waaronder emotionele intelligentie, zelfbewustzijn, empathie, nederigheid en vastberadenheid, een positief effect hebben op de invulling van het vak.

Glazen plafond
Voor veel vrouwen is het nu nog haast onmogelijk om de top te bereiken. Zij ondervinden de effecten van een glazen plafond, doordat hun leidinggevenden hen niet geschikt achten voor het leiding geven aan een organisatie. De oproep van SCM World komt op een moment dat het aantal vrouwen dat wereldwijd een supply chain opleiding volgt, groter is dan ooit. Op dit moment is 37 procent van de studenten vrouw en de verwachting is dat dit percentage in de toekomst nog hoger zal zijn.

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!

Reacties

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres