Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Tesla moet grip krijgen op supply chain

Het autobedrijf Tesla moet meer grip krijgen op de supply chain om uit de rode cijfers te komen. Tesla is daarom bezig met het openen en verbeteren van nieuwe fabrieken en voert druk op de toeleveringsketen. Het afgelopen kwartaal had Tesla, ondanks de groei, nog een verlies van 121 miljoen dollar. Dit meldt Logistiek.nl.

Als Tesla geen verlies meer wilt draaien, moet het bedrijf meer grip gaan krijgen op de supply chain. Zo moet de fabriek in Fremont in Californië eind 2017 wekelijks 10.000 auto’s kunnen produceren. Tesla’s CEO Elon Musk heeft vorig jaar ook veel druk gevoerd op de toeleveringsketen. Hij wil ervoor zorgen dat in juli 2017 alle onderdelen voor Model 3 beschikbaar zijn, zodat men kan beginnen met de productie.  In de tweede helft van dit jaar zal Tesla starten met de productie van het nieuwe model.

Problemen met leverancier
Tesla worstelde vorig jaar met leveranciersproblemen van de elektrische auto’s. De productie liep hierdoor vertraging op. Daardoor zijn er 4.000 auto’s minder gemaakt en is de doelstelling van 50.000 auto’s niet gehaald. Toch was er een jaar-op-jaar groei van 27 procent. De omzet aan het eind van het jaar was 1,7 miljard dollar. Tesla eindigde het jaar met een verlies van 121 miljoen dollar.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres