Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Tesco sluit partnerships om voedselverspilling tegen te gaan

De Britse supermarktketen Tesco zet met een aantal leveranciers partnerships op voor de vermindering van voedselverspilling. Het gaat om samenwerkingen met vierentwintig van Tesco’s grootste voedselleveranciers, die samen meer dan 19 miljard euro aan Tesco-verkopen vertegenwoordigen. Zij adopteren het VN-werelddoel ‘Voedselverspilling halveren tegen 2030’, schrijft Duurzaambedrijfsleven.

De leveranciers gaan de komende twaalf maanden de voedselverspillingsdata van hun eigen operaties publiceren. De bedrijven hebben tevens toegezegd om stappen te zetten die nodig zijn om voedselverspilling in hun supply chain te verminderen. Tot slot zetten zij in op innovatie om het voor consumenten makkelijker te maken om voedselverspilling terug te dringen.

Committeren
“Er is reeds grote vooruitgang geboekt, maar de realiteit is dat meer bedrijven, landen en steden zich moeten committeren om doel te behalen en voedselverspilling tegen 2030 te halveren. Meer partijen zouden hun data moeten meten, publiceren en actie ondernemen om voedselverspilling aan te pakken”, stelt Dave Lewis, CEO van Tesco, in een persbericht.

Ook andere operaties
In aanvulling op de partnerships maakt Tesco ook bekend dat zijn operaties in Ierland, Polen, Slowakije, Tsjechië en Hongarije hun data op het gebied van voedselverspilling hebben gepubliceerd. In het Verenigd Koninkrijk doet de supermarktketen dit al langer.

 

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres