Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Tesco gaat mkb sneller betalen

De Engelse retailer Tesco gaat het midden- en kleinbedrijf sneller betalen. Leveranciers die per jaar producten leveren met een waarde van maximaal 100.000 pond, krijgen binnen 14 dagen betaald. Dit betekent dat de kleine leveranciers gemiddeld 34 dagen eerder betaald gaan worden dan voorheen. Leveranciers die in een jaar voor maximaal 10 miljoen pond leveren krijgen 5 dagen eerder betaald dan hun grotere collega’s.

Deze aanpassing in het beleid van Tesco zorgt ervoor dat het grootste gedeelte van de leveranciers sneller betaald gaan worden. Door deze kortere betalingstermijn worden ook de leveranciers van hun leveranciers weer sneller betaald, stelt de supermarkt. “Een van de dingen die Tesco groot hebben gemaakt, waren de kleine dingen die we voor de klanten deden. We willen samenwerken met leveranciers en op deze manier de innovatie terugbrengen. Kortere betalingstermijnen maakt het makkelijker om dit te bereiken”, vertelt CEO Dave Lewis.

“Door het introduceren van deze standaardprocedure voor grote leveranciers en kortere betalingstermijnen voor de kleine en middelgrote leveranciers, zorgt voor een eerlijkere, transparante en consistente benadering door de hele supply chain.” De veranderingen zullen eind juni 2016 worden doorgevoerd. Dat schrijft Supplymanagement.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres