Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Tesco gaat complexe leverancierscontracten schrappen

Tesco is van plan een ingrijpende verandering door te voeren in de contracten met leveranciers. Ook zal Tesco banen gaan schrappen. Donderdag zal hier meer over bekend gemaakt worden. Met de maatregelen hoopt het bedrijf zijn reputatie te verbeteren na het boekhoudschandaal in september.

Afgelopen jaar moest Tesco tot drie keer toe de verwachtingen van de winst bijstellen. Daar kwam vervolgens het vermoeden van fraude bij. Tesco schatte de winst in totaal 334 miljoen euro te hoog in. Vanwege dit schandaal zijn in totaal 8 managers geschorst.

Complexe systeem schrappen
Bestuursvoorzitter Dave Lewis heeft plannen om het complexe systeem van leverancierscontracten te schrappen, dat is gebaseerd op kortingen en boetes, zo meldt The Sunday Times. Lewis wil het vervangen door een systeem dat is gebaseerd op verkoopvolume. “Wanneer Tesco meer verkoopt, geeft de leverancier kortingen”, aldus een bron van de Britse krant.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres