Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Terugval inkoopopdrachten staalbranche

Door een wereldwijde afname in staalverbruik nemen de voorraden bij staalservicecentra -en handelaren toe. Mede hierdoor is de branche terughoudend bij het afsluiten van nieuwe inkoopopdrachten. Deze ontwikkelingen zijn vooral te wijten aan de stagnerende auto-industrie.

In de EU werden in januari 2019 3% minder auto’s verkocht dan in dezelfde maand een jaar eerder. Hoofdverantwoordelijk daarvoor waren Italië, Spanje en Nederland, waar dalingen van respectievelijk 7%, 8% en 19% genoteerd werden. Buiten Europa is het niet veel beter; in China en India nam de autoverkoop respectievelijk 14% en 4% af.

Importheffing
Branchemedium Automobiel Management (AM) stelt dat er in andere staal verbruikende industrieën positievere cijfers te noteren zijn. De auto-industrie is echter grootverbruiker van staal en zal het mogelijk de komende periode nog lastiger krijgen. Duitsland exporteert veel auto’s naar de VS. Wanneer de Amerikanen en de EU het echter niet eens worden over de wederzijdse handel, zou Europa met een extra importheffing op staal te maken kunnen krijgen. Dat zal de Duitse auto-industrie hard treffen.

Levertijden
De toch al tegenvallende Duitse exportcijfers in combinatie met het feit dat importmateriaal nog altijd verkrijgbaar is, betekent dat de staalbranche moeilijk hogere verkoopcijfers zal kunnen realiseren. Volgens AM zullen ze het echter moeten proberen, omdat het traditioneel moeilijk derde kwartaal (midden in de vakantieperiode) nog moet komen. Het goede nieuws voor de staalfabrieken in de EU is dat de importprijzen nu dicht tegen de Europese staalprijzen liggen en Europese fabrieken kortere levertijden kunnen garanderen.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties (1)

inkoperscafe gebruiker 26 maart 2019 14:39 uur

Duidelijk artikel, alleen 2018 m/z 2019

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres