Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Tandartsen krijgen hoogste boete ooit

De Tandzorg Groep, een groep van acht tandartsenpraktijken in Zuid- en Noord-Holland die samenwerken, moet een boete van 400.000 euro betalen. De Groep heeft namelijk te veel geld gerekend voor behandelingen van patiënten. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), die de sanctie heeft opgelegd, spreekt van de hoogste boete ooit in de sector van tandheelkunde. Dat meldt NRC.

De tandartsen in het samenwerkingsverband lieten sommige patiënten te hoge prijzen betalen voor bijvoorbeeld kronen, bruggen en kunstgebitten. Dit terwijl de tandartsen bij de inkoop van deze materialen vaak korting kregen. De korting werd niet doorberekend in de prijzen, wat wel verplicht is. Tandartsen mogen namelijk geen winst maken op tandheelkundige materialen.

Fraude verhullen
De Tandzorg Groep heeft de fraude proberen te verhullen met een schijnconstructie. Op papier werd er door het tandtechnische laboratorium, dat de kunstgebitten en kronen produceerde, geen korting gegeven. In plaats daarvan huurde het laboratorium een niet bestaande bedrijfsruimte van de Tandzorg Groep. Hiermee kon het bedrijf de materialen alsnog voordeliger inkopen, zonder dat de klanten daar iets van terug konden zien.

Boete terecht
Volgens De Telegraaf vindt de Tandzorg Groep de boete ook terecht. Er wordt nu gekeken of patiënten recht hebben op schadevergoeding. De Tandzorg Groep denkt dit bij 5 procent van de patiënten ook zo is. Toch zouden veel patiënten ook zelf moeten gaan aankloppen bij hun tandartsenpraktijk als zij denken te zijn geraakt door deze fraude.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres