Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Supply chain Tony’s Chocolonely is traceerbaar

Chocoladeproducent Tony’s Chocolonely heeft samen met softwareaanbieder ChainPoint een systeem ontwikkeld waardoor de supply chain van de chocoladeproducent traceerbaar is. Het is de bedoeling dat deze software ook ingezet wordt voor andere partijen in de cacao-industrie. Dit schrijft Duurzaambedrijfsleven.nl.

Met het systeem, dat Beantracker heet, kan Tony Chocolonely de locatie en hoeveelheid van de door de chocoladeproducent ingekochte cacaobonen real-time zien. Daarnaast verzameld Beantracker ook andere duurzaamheidsindicatoren die helpen om een continu verbeterproces in gang te zetten. Beantracker heeft als doel om slavernij en kinderarbeid uit de supply chain van Tony’s Chocolonely te verbannen. Uiteindelijk moet dit systeem ook beschikbaar zijn voor andere chocoladeproducenten.

Transparante keten
Het is voor chocoladeproducenten belangrijk dat de gehele keten transparant is. Die traceerbaarheid maakt het mogelijk om onder andere de keten te regisseren, partijen beter te laten samenwerken en transparanter te werken. Beantracker moet uiteindelijk leiden tot het nemen van verantwoordelijkheid voor sociale- en milieuomstandigheden en stimuleert de samenwerking.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres