Magnifying glass Close

Superunie boycot Grolsch vanwege inkoopprijs

Inkooporganisatie Superunie kondigt aan voorlopig af te zien van de inkoop van flesjes bier bij Grolsch. De partijen hebben een conflict over de inkoopprijs.[slide] Dit conflict is ontstaan door het nieuwe flesje van Grolsch, dat geen 33, maar 30 centiliter pils bevat. De prijs die Grolsch vraagt is echter niet evenredig aangepast.

Superunie, het inkoopbedrijf van de supermarkten van onder meer Plus, Spar en Dirk van den Broek, beticht de brouwer van het niet in gelijke mate aanpassen van de prijs. Daarentegen heeft Grolsch Superunie geadviseerd om de verkoopprijs aan consumenten te verlagen.

Contractonderhandelingen
Volgens Philip den Ouden, directeur van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie, is het niet vreemd dat juist nu de bom klapt. ‘Het is in Nederland de periode waarin de contractonderhandelingen spelen voor het komende jaar. Dat leidt tot de nodige spanningen en uitingen’, aldus de directeur tegenover het Financiële dagblad.

Oplossing niet in zicht
Een oplossing voor het conflict lijkt nog niet in zicht. Superunie heeft naast de gewone Grolsch flesjes, ook andere Grolsch bieren zoals Radler, Stender en Kornuit in de ban gedaan. Blikjes bier blijft Superunie wel inkopen.

8% verlaagd
Dit is niet de eerste keer dat Grolsch botst met een supermarkt. In 2006 introduceerde Grolsch ook een nieuw flesje, maar toen werd de inhoud 3 centiliter meer. Toen lag Grolsch overhoop met de Albert Heijn. Die weigerde namelijk akkoord te gaan met een prijsstijging van 13%. Grolsch boycotte toen Albert Heijn. Na een week kwamen ze er alsnog uit.

Albert Heijn en Jumbo blijven deze keer buiten het geschil. Bij de Albert Heijn staat Grolsch gewoon in de schappen. Eerder dit jaar zijn hier de prijzen met 8% verlaagd, terwijl de inhoud met 9% is verminderd.

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!

Reacties (2)

20 februari 2015 11:59 uur

Inderdaad te belachelijk voor woorden dat ik bij geen enkele Jumbo Grolsch kan kopen! Laat me zelf beslissen of ik een hogere prijs wil betalen ipv stad en land af te moeten om mijn merk te kunnen drinken....

15 februari 2015 21:01 uur

hoezo blijft jumbo buiten het geschil?, flesjes zijn al langere tijd niet meer verkrijgbaar

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres