Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Supermarktreuzen genoodzaakt tot inkoopsamenwerking

De Britse supermarktreus Tesco en haar Franse tegenhanger Carrefour maakten deze week een inkoopsamenwerking bekend. Dit nieuws volgt slechts een paar dagen op de aankondiging van een inkoopalliantie tussen de de Franse ketens Auchan, Schiever en Casino en het Duitse Metro. Dit is bovendien de tweede inkoopsamenwerking van Carrefour dit jaar. Eerder sloeg het de handen ineen met landgenoot Système U.

Deze ontwikkelingen in de Europese supermarktwereld zijn volgens het Financieel Dagblad (FD) een gevolg van de uitbreiding van prijsvechters als Lidl en Aldi en de opkomst van Amazon als traditionele retailer. De e-commerce gigant richt zich met onder meer de aankoop van Whole Foods en de samenwerking met de Britse supermarktketen Morrisons steeds duidelijker op de detailhandel.

Lagere prijzen
Tesco en Carrefour gaan samen werken bij de inkoop van hun internationale leveranciers, eigenmerkproducten, marketingdiensten en dataverzameling. Zij hopen op deze manier betere producten voor lagere prijzen in de schappen te krijgen. Zo kunnen ze beter concurreren met rivalen als Aldi en Amazon.

Superunie
Het FD benadrukt dat ook Nederlandse supermarkten volop bezig zijn met inkoopsamenwerkingen. Kleinere ketens, verenigd in Superunie, werken bijvoorbeeld samen met buitenlandse merken als Markant en Lenta, terwijl Ahold Delhaize meedoet met het in Amsterdam gevestigde inkoopcollectief AMS.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres