Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Supermarktketens en leveranciers voeren strijd

Dat supermarktketens en leveranciers eens in de zoveel tijd met elkaar overhoop liggen, is geen verrassing. Maar de laatste tijd lijkt de spanning te stijgen. Zo waren producten van PepsiCo niet te koop bij Colruyt, omdat de Belgische supermarkt een lagere prijs eiste. Ook Albert Heijn verkoopt tijdelijk geen salades meer van Johma. Dat meldt De Tijd.

Eind november werd bekend dat Colruyt en PepsiCo een conflict hadden. Colruyt eiste lagere prijzen van PepsiCo, nadat bekend werd dat concurrent Delhaize lagere prijzen bedong bij de Amerikaanse producent. Colruyt stopte daarom met de verkoop van 29 producten van PepsiCo-merken, zoals Pepsi, 7Up en Lay’s. De producent en de supermarkt hebben inmiddels hun conflict bijgelegd. Of Colruyt lagere prijzen heeft kunnen afdingen, is niet duidelijk.

Salades uit de schappen
Ook Albert Heijn heeft een conflict met een leverancier. De Nederlandse supermarkt weert de salades van saladeproducent Johma, omdat er ruzie is over commerciële afspraken voor het nieuwe jaar, meldt RTV Oost. De salademaker heeft laten weten er alles aan te doen om de problemen met Albert Heijn op te lossen, maar geeft wel aan dat de salades nog bij andere supermarktketens worden verkocht. Ook Albert Heijn heeft aangegeven op zoek te zijn naar een oplossing.

Geen kaas meer
Afgelopen zomer had Albert Heijn ook bonje met een van zijn kaasleveranciers. Verschillende kazen van de merken Boursin, La Vache qui rit, Leerdammer en Port Salut lagen niet meer in de schappen. Dit kwam doordat de keten een commercieel meningsverschil had met het Franse familiebedrijf Bel Group.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres