Magnifying glass Close

Supermarktinkoper: koop Nederlandse groente en fruit!

De Nederlandse consument zou meer groente en fruit van eigen bodem moeten eten. Het leed van de Russische boycot kan op manier worden verzacht. Het is aan de inkopers van supermarkten om dit te bereiken. 

Door het verbod nog langer land- en tuinbouwproducten aan Rusland te verkopen, is de prijs van groente en fruit van Nederlandse telers enorm gedaald. Telers doen daarom de oproep om minder buitenlandse producten te kopen, maar juist de Nederlandse waar te gebruiken. Op die manier neemt de vraag weer toe en stijgt de prijs.

Bodemprijzen
Vooral de prijzen van tomaten, paprika’s en komkommers zijn enorm gekelderd. Een kilogram tomaten kost nu bijvoorbeeld maximaal nog maar 10 cent. Normaal is dat tussen de 50 en 60 cent. Wanneer de inkopers van supermarkten en grote horecaketens nu kiezen van Nederlandse producten in plaats van groente en fruit uit andere landen, kunnen producenten overleven.

Kwaliteit
Inkopers kiezen nu nog vaak voor buitenlandse producten omdat die prijs lager kan liggen dan die van Nederlandse producenten. Omdat deze laatste producenten zo zwaar te lijden hebben van de handelssancties tegen Rusland hoeven de inkopers zich niet langer tot het buitenland te wenden. En, zo zeggen de telers, met de Nederlandse producten, heeft de consument een kwalitatief hoogwaardig product voor een goede prijs.

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!

Reacties (6)

20 augustus 2014 11:40 uur

Het is natuurlijk belachelijk wanneer de WIL om te kopen er niet is, maar daarnaast moet ook de juiste prijs worden betaald. In het hele mediacircus dat is opgestart heb ik echter nog niemand over de prijzen die Rusland betaalde horen praten. Hiermee bekruipt mij het gevoel dat de Nederlandse consument meer moet betalen dan de Russische.

20 augustus 2014 11:29 uur

Nog liever alles op een hoop en bulldozer erover dan de Nederlandse consument Nederlandse producten aan een interessante prijs te laten kopen... We zullen in de winkel weer geen cent minder betalen, integendeel...

20 augustus 2014 11:28 uur

Het ging hierbij NIET om de prijs, maar om de WIL !! Over de prijs is niet eens gesproken !

20 augustus 2014 11:28 uur

Het ging hierbij NIET om de prijs, maar om de WIL !! Over de prijs is niet eens gesproken !

20 augustus 2014 11:17 uur

Wat ik me dan afvraag is: voor hoeveel zou het Nederlandse fruit en groente aan Rusland zijn verkocht? Als daar ook inzicht in zou worden gegeven door de telers, dan kan ook een correcte prijs betaald worden.

20 augustus 2014 11:15 uur

Een tomatenkweker uit Pijnacker is 2 jaar geleden naar de Lidl gestapt met het verzoek om zijn tomaten te exploiteren op de Nederlandse Markt. De Lidl haalt zijn tomaten o.a. uit Spanje. Lidl wilde dit niet, daar de Hollandse tomaten te mooi en te groot zijn voor de Nederlandse markt. Bepaalt de consument niet wat zij willen kopen ? Lidl had het op zijn minst kunnen proberen....

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres