Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Supermarkten VK moeten hamsteren

Britse retailers proberen zo veel mogelijk Europees voedsel in te slaan, nu de kans op een harde Brexit toeneemt. Ze vrezen dat veel producten niet of gebrekkig beschikbaar zullen zijn wanneer de Britten op 29 maart de EU zonder deal verlaten. Morgen wordt duidelijk of het Britse parlement instemt met het Brexit-akkoord van premier Theresa May.

Marks & Spencer heeft een Brexit-commissie in het leven roepen die onder meer plannen maakt over het lang opslaan van houdbare voeding. Rivaal Tesco voert op zijn beurt gesprekken met leveranciers om te vragen of het grotere voorraden kan inkopen voordat Brexit een feit is.

Verse producten
Al deze voorbereidingen richten zich op bulkwaren en conserven. Voor verse producten kunnen geen voorraden worden aangelegd. Deze productcategorie komt dan ook in de problemen wanneer de Britten zonder de deal de EU verlaten, zo laten de retailers weten tegenover Retailgazette. Volgens Mark Coupe, CEO van Sainsbury, heeft zijn bedrijf simpelweg niet de opslagcapaciteit om voor meer dan een paar dagen te hamsteren.

Wachttijden
Afgezien van het gebrek aan opslagruimte, baren ook de wachttijden aan de grens grote zorgen. Retailers vrezen dat vertragingen in de havens zullen leiden tot verspilling, en daarmee extra kosten. Lidl is daarom al een tijd bezig met het actief rekruteren van douanespecialisten.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres