Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Sterke economie helpt goederenvervoer

Het totale goederenvervoer zal in 2018 en 2019 respectievelijk 3,3% en 2,3% toenemen. Dat is de voorspelling van Panteia. Het onderzoeksbureau stelt dat de sterke nationale en internationale economie een positief effect hebben op het goederenvervoer, maar waarschuwt wel voor negatieve ontwikkelingen.

Hoewel Panteia positief is over de wereldeconomie, vreest het wel de handelsbeperkingen die Trump oplegt. Ook zijn er zorgen over de hogere olieprijs en de zwakke groei van de binnenlandse koopkracht. Aangezien de verwachting is dat in 2019 ook het groeitempo van de wereldeconomie wat zal afnemen, denkt het onderzoeksbureau dat ook de groei van het goederenvervoer iets zal afvlakken.

Wegvervoer
Panteia verwacht niet dat de olieprijs spoedig zal dalen. Ook maakt het zich zorgen over de Duitse tolplannen en de plannen om kilometerheffing in te heffen voor vrachtwagens. Desondanks is het onderzoeksbureau, volgens branchemedium AGF, het meest positief over de wegvervoer. Het denkt dat deze in 2018 en 2019 respectievelijk 3,8% en 2,7% zal stijgen.

Energietransitie
De energietransitie in Duitsland zal gevolgen hebben voor de vervoer van kolen naar dat land denkt Panteia. Het verwacht daarom dat de binnenvaart de komende twee jaar slechts 0,6% en 0,3% zal groeien. Wat het spoorvervoer betreft verwacht het een stijging van 2,8% in 2018 en 2,1% in 2019. Dat wijt het aan de plannen in zowel Duitsland als Nederland om spoorvervoer te stimuleren.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres