Magnifying glass Close

St. Antonius Ziekenhuis sluit logistieke deal

Het St. Antonius Ziekenhuis heeft een intentieovereenkomst ondertekend met Logistiek dienstverlener CB.[slide] Hierin is de samenwerking tussen beide partijen op het gebied van healthcare logistiek vastgelegd. Naast deze inmiddels operationele samenwerking, hebben het ziekenhuis en CB afspraken gemaakt om te onderzoeken waar nog meer toegevoegde waarde te leveren is. Dat schrijft LogistiekTotaal.

Het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein heeft honderden leveranciers die tot voor kort allemaal individueel goederen leverden. Dat zorgde voor een flinke druk op de goederenontvangst en het centraal magazijn van het ziekenhuis. Samen met het ziekenhuis heeft CB hiervoor de afgelopen periode oplossingen ingericht. Een hiervan is dat verschillende leveranciers hun zendingen nu eerst bij CB leveren. CB ontvangt en sorteert de goederen en levert ze vervolgens gebundeld uit aan het ziekenhuis. Zo wordt de eigen logistieke operatie binnen het ziekenhuis een stuk efficiënter, goedkoper en eenvoudiger.

Efficiënter en effectiever
CB en het St. Antonius geven de samenwerking gefaseerd vorm. In de vervolgfasen zal de dienstverlening stapsgewijs verder worden opgeschaald en uitgebreid, onder meer door steeds meer leveranciers te betrekken. Volgens het management van het St. Antonius Ziekenhuis zorgt de samenwerking met CB voor een efficiënter en goedkoper logistiek proces. De druk op kostenverlaging in de zorg is namelijk groot. Deze kostenbesparingen zijn alleen te realiseren door efficiënter en effectiever met de leveranciers samen te gaan werken.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres