Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Sportindustrie moet inkoopproces professionaliseren

De sportindustrie moet inzicht krijgen in haar gehele toeleveringsketens, haar inkoopprocessen versnellen en zich meer focussen op vraag-gedreven inkoop. Alleen zo kunnen de grote merken zich aanpassen aan de vluchtigheid van moderne sporttrends. Zo stellen Mammut Sports Group en Foursource tijdens de ISPO Digitize Summig, waar de digitale trends in de sportwereld besproken worden. 

De sportindustrie doet er gemiddeld tussen de 80 en 150 dagen over om een product te ontwikkelen. Oliver Pabst, CEO bij Mammut, stelt dat dat een ouderwets lange tijd is in een wereld waar de consumentenvraag sneller verandert dan ooit te voren. Dat blijkt ook uit de cijfers van sportbedrijven die te maken krijgen met krappere winstmarges en marktverzadiging. 

Algoritmes
Mammut is daarom een samenwerking aangegaan met digitaal inkoopplatform Foursource. Volgens Jonas Wand, hoofd strategie bij het software bedrijf, zijn de meeste sportmerken slechts bekend met 50% van hun toeleveringsketen, waardoor ze niet snel op trends kunnen reageren. Foursource koppelt daarom via algoritmes de juiste producent aan de juiste leverancier. Daarnaast kunnen sportmerken op het platform contracten tenderen en productiecapaciteit bieden. Zo wordt het inkoopproces sneller, transparanter en duurzamer volgens de organisatie.

Inkooptransformatie
Pabst stelt dat transparantie en digitalisatie alleen niet genoeg is. Inkoopafdelingen in de sportindustrie laten zich nu volgens hem te veel leiden door lange-termijn prognoses. In plaats daarvan zouden ze zich feel meer moeten richten op de actuele vraag. Hij denkt dat de gemiddelde tijd voor de ontwikkeling van een product zo kan worden verlaagd naar 40 dagen. Pabst verwacht dat op de lange termijn alleen de bedrijven die deze inkooptransformatie succesvol implementeren zullen overleven.  

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres