Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Spinraza nog altijd te duur voor basispakket

Spinraza is op dit moment het enige medicijn tegen de dodelijke spierziekte SMA. Het kost alleen wel 250.000 euro per patiënt per jaar, veel te duur om in het basispakket te kunnen worden opgenomen, zo stelde Zorginstituut Nederland begin februari. Sindsdien onderhandelt  minister van Medische Zorg Bruno Bruins daarom met producent Biogen over een prijsverlaging. Bruins hoopte voor 2 mei de onderhandelingen af te ronden, maar het Financieel Dagblad laat weten dat dit niet gelukt is.

Biogen heeft met 13 andere Europese landen een akkoord gesloten over Spinraza en heeft er vertrouwen in dat het ook met Nederland er wel uit zal komen. Toch is het niet bekend waarom de onderhandelingen nu spaak lopen. Beide partijen willen niets over de vertraging zeggen, maar Bruins verwacht wel in het tweede helft van 2018 uitsluitsel te kunnen geven. Het ministerie kan Spinraza pas in het basispakket opnemen wanneer het 85% van de prijs afhaalt. 

Patiënten

Hoewel de afspraak over een voorlopige vergoeding op 1 mei afliep hoeven patiënten zich vooralsnog geen zorgen te maken. Het ministerie laat weten dat iedereen die voor 1 mei gestart is met een behandeling het medicijn vergoed krijgt. Biogen zelf hoeft zich nog minder zorgen te maken. Een week geleden maakte het bekend dat afgelopen kwartaal haar omzet 11,4% is gestegen naar 3,13 miljard dollar.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres