Magnifying glass Close

'Siemens-scenario' positief teken voor meeste inkopers

Voor de meeste inkopers is het geen reden tot bezorgdheid wanneer een leverancier zich uit een aanbesteding terugtrekt wanneer deze capaciteit tekort denkt te komen. Dit blijkt uit een poll onder honderd Britse inkopers.

 

Het Britse inkoopmedium Supply Management vroeg een panel van honderd inkopers of zij zich zorgen zouden maken wanneer een van hun leveranciers zich terug zou trekken uit aanbestedingen omdat het vreest de extra werklast niet aan te kunnen. Directe aanleiding vormde het besluit van het Duitse concern Siemens, dat besloot niet langer mee te doen aan een aanbesteding voor zeshonderd treinstellen voor de spoormaatschappij Crossrail.

Een ruime meerderheid van de ondervraagde inkopers, 59 procent, gaf aan zich geen zorgen te maken en de leverancier zelfs om de eerlijkheid te respecteren. “Het zou me niet alarmeren als een leverancier voor deze oplossing kiest”, zegt Shaun Evans, hoofd procurement van de Lifestyle Services Group. “Wel zou ik het onderwerp met de leverancier bespreken tijdens strategische meetings om te beoordelen in hoeverre het een verstandige en pragmatische keuze is geweest.”

Realistische leverancier
Een andere respondent, hoofd procurement operations Lesley Mason van Orbit Group zegt zo’n beslissing zelfs als een positief teken te zien: “De leverancier is realistisch over zijn capaciteit om te kunnen leveren. Dat bespaart iedereen een hoop tijd.” Desondanks is 41 procent van de inkopers een andere mening toegedaan en maken zij zich wel degelijk zorgen in zo’n situatie. Yvonne Kemsley, group procurement manager van Spectrum Housing Group: “Ik verwacht in dit scenario een uitleg van de leverancier in kwestie over wat de aanleiding geweest is van deze beslissing.”

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!

Reacties

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres