Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Siemens investeert in breed inkoopplatform

Electronicaconcern Siemens gaat de komende anderhalf jaar 870 miljoen dollar steken in een eigen inkoopportaal voor werknemers. leveranciers en klanten. Doel is om de helft van het aantal inkopen per jaar elektronisch te regelen.


Het totale inkoopvolume bedraagt 30 miljard dollar. Momenteel gaat 10 procent van alle inkopen langs elektronische weg. Door de inkopen steeds meer elektronisch af te handelen. hoopt Siemens de komende jaren fors te besparen. Naar schatting bedraagt die besparing tussen de 2 en 5 miljard dollar.

Naast kostenbesparingen grijpt Siemens het plan aan om zijn IT-dienstverlenende divisie Siemens Business Services ervaring op te laten doen. De divisie dient de komende jaren uit te groeien tot een grote speler.

De investering in een inkoopportaal betekent dat wereldwijd alle 440.000 Siemens-werknemers een intranetaansluiting krijgen. IBM gaat de netwerkintegratie begeleiden.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres