Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Serious game verlevendigt opleiding contract- en leveranciersmanagement

Nevi voegt een serious game toe aan de opleiding contract- en leveranciersmanagement. Deze moet studenten op een speelse manier aan het denken zetten over het werk van de contractmanager en zijn interactie met andere organisatieonderdelen. Volgens Berry Koolstra, programmamanager bij Nevi, is het spel een waardevol element voor de (aankomende) contractmanagers die deelnemen aan de opleiding.

Wil een professional ideeën in een organisatie uitvoeren, dan heeft hij daar eigenlijk altijd andere mensen bij nodig. De game laat de studenten ervaren wat de impact is van zijn plannen of de wijze waarop hij die uitvoert, op anderen. Daarbij draait de game om een voor iedereen herkenbare organisatiecasus. Het is een bordspel met meerdere speelvelden met meerdere activiteiten op een lesdag. Bij iedere activiteit is een andere vaardigheid of competentie van de spelers nodig voor het bereiken van leerdoelen. De deelnemer ervaart daarbij wat de impact is op verschillende stakeholders. Het spel gaat in op de vijf meest voorkomende rollen die een contractmanager in en buiten zijn organisatie tegen kan komen. Dat zijn naast de contractmanager zelf, de inkoper, de klant, de leverancier en de directie. ‘Facilitators’ begeleiden het spel en zorgen voor daadwerkelijk confronterende situaties.

Concrete leer- en verbeterpunten
“We kozen bewust voor een bordspel zodat je fysiek met elkaar in contact bent. Dat geeft je een levendige ervaring van wat je als contractmanager zelf tegenkomt in je werk, maar ook hoe die andere functionarissen dat ondervinden”, vertelt Koolstra. De deelnemers verzamelen op de speeldag de concrete leer- en verbeterpunten, die zij tijdens de simulatie hebben ondervonden. Dit levert een concreet actieplan op dat ze mee kunnen nemen. Koolstra: “Je kunt het geleerde eigenlijk direct toepassen in je dagelijkse werkzaamheden. Ongeveer twee weken na de simulatie treffen we elkaar weer in het ‘Leerlab’. Daar evalueer je met de facilitator en de andere deelnemers of je daadwerkelijk met je actiepunten aan de slag bent gegaan en waar je tegenaan liep. Met die bagage kun je het vervolg van je opleiding in.”

Bron: Nevi

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres