Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Sector transport en logistiek worstelt met personeelstekort

De sectoren transport en logistiek lijden onder een aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. Het personeelstekort beperkt veel ondernemers bij hun bedrijfsactiviteiten. Dit blijkt volgens Briskmagazine.nl uit de meest actuele Sectormonitor transport en logistiek. Volgens deze sectormonitor zet de omzetgroei in het beroepsgoederenvervoer over de weg en logistieke dienstverlening zich voort. Er blijven echter tegelijk heel veel vacatures openstaan. Er zijn ook veel vacatures voor andere beroepen op het gebied van transport en logistiek.

Aanhoudende personeelsgroei

Verder blijkt uit de Sectormonitor transport en logistiek dat het aantal bedrijven, werknemers en chauffeurs blijft groeien. Het aantal werknemers neemt nu negentien kwartalen achter elkaar toe. De sector kent ondertussen ruim 150.000 werknemers. Er is een grote instroom in de sector met een piek bij de 21 jarigen. De uitstroomt van chauffeurs stijgt met een maximum bij 66-jarigen. Verder groeit het aandeel oproepkrachten onder niet-chauffeurs, terwijl het stabiel is onder chauffeurs. Daarnaast stijgt het aandeel parttimers. De sector werft personeel via de campagne www.ikwordvrachtwagenchauffeur.nl.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres