Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Sector transport en logistiek is minder optimistisch voor 2020

De transport- en logistieksector heeft minder hoge verwachtingen voor omzet, personeelssterkte en investeringen dan een jaar geleden. Daarnaast komen werkgevers nog steeds moeilijk aan chauffeurs. Dit komt naar voren in de nieuwe Sectormonitor Transport en Logistiek, waarover Supply Chain Magazine bericht.

Minder ondernemersvertrouwen
De sector verwacht dat de groei van de Nederlandse economie in 2020 en 2021 afneemt. Daarnaast zijn er veel niet-ingevulde vacatures voor vrachtwagenchauffeurs. Een op de drie ondernemers in het goederenvervoer heeft hiermee te maken. Daarnaast laat de sectormonitor zien dat het ondernemersvertrouwen daalt. Het afgelopen kwartaal waren transport- en logistiekondernemers minder positief over de ontwikkeling van omzet, bedrijvigheid en winstgevendheid. Verder neemt het aantal werkgevers in de sector toe, maar liep ook het aantal faillissementen in 2019 weer op.

Het aantal chauffeurs daalde van 87.819 in het tweede kwartaal van 2019 naar 86.873 in het derde kwartaal. Daarmee is voor het eerst na 2014 de uitstroom hoger dan de instroom.

Bron: Supply Chain Magazine

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres