Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

SCM markt blijft groeien

De markt voor supply chain management software is in 2017 13,9% gegroeid naar 12,2 miljard dollar. Dat blijkt uit een onderzoek van Gartner. Volgens het onderzoeksbureau heeft de trend van de afgelopen paar jaar zich doorgezet, omdat SCM-technologieën steeds vaker een essentieel onderdeel zijn van het leveren van digitale bedrijfsstrategieën.  Het bureau stelt dat SCM-oplossingen digitale waarde creëren door “de stroom van diensten, producten en gerelateerde informatie van bron tot klant en van klant tot bron te optimaliseren.”

Balaji Abbabutulia, onderzoeksdirecteur bij Gartner, laat weten dat de vijf grootste marktspelers (SAP, Oracle, Infor, JDA en Manhattan Associates) hun topposities behouden hebben. Dat hebben ze volgens hem vooral te danken aan hun transitie naar ‘cloud-first’ strategieën. Bovendien gebruiken ze hun cloudplatform om razendsnel nieuwe producten te introduceren.

Laagdrempelig
Abbabutulia stelt dat de groei van de markt deels wordt gestimuleerd doordat middelgrote organisaties steeds vaker SCM-oplossingen gebruiken om digitale bedrijfsmodellen te ontwikkelen. Dat verklaart volgens hem ook het succes van cloudoplossingen. Die zijn immers laagdrempeliger en makkelijker schaalbaar, waardoor ze aantrekkelijker zijn voor middelgrote organisaties.

Kunstmatige intelligentie
In de toekomst zal de groei van de markt ook gedreven worden door kunstmatige intelligentie (AI), stelt Gartner. Dat is nu nog niet het geval, omdat “de acceptatieniveaus van AI in sub marktsegmenten nog teveel variëren.” Doordat AI echter routinetaken kan automatiseren en complexe beslissingen effectief kan ondersteunen verwacht Abbabutulia dat naarmate AI-technologieën volwassener worden ook de SCM markt sneller zal groeien.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres