Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Schoonmaakbedrijven lopen niet warm voor EU Ecolabel

Nederlandse schoonmaakdiensten hebben voorlopig weinig interesse in het EU Ecolabel. Het certificatieschema kan, volgens Stichting Milieukeur (SMK), een praktische hulpmiddel zijn voor inkopers die eisen stellen aan duurzame inkoop. Een certificering stelt bedrijven immers in staat om zich te onderscheiden op het gebied van duurzaamheid. 

SMK is binnen Nederland verantwoordelijk voor de implementatie van het EU Ecolabel. De organisatie vindt het opvallend dat het nog zo weinig aanmeldingen heeft hoeven verwerken, zo laat het weten aan branchemedium Clean Totaal.

Overlap
Volgens Robert Jan Volders, junior projectleider bij SMK, vertoont het EU Ecolabel certificatieschema veel overlap met de criteria die door de Nederlandse overheid zijn vastgesteld voor het maatschappelijk verantwoord inkopen van schoonmaakdiensten. De focus ligt onder meer op het tegengaan van verspilling, het aan banden leggen van het gebruik van gevaarlijke stoffen, en het stimuleren van duurzaam afvalbeheer.

Aanbesteden
Gezien de overlap tussen het Europese certificatieschema en de Nederlandse MVI-criteria zou de overheid EU Ecolabel kunnen gaan verplichten in aanbestedingen. Daar lijkt het nu echter nog te vroeg voor, aangezien zich nog geen enkel schoonmaakbedrijf bij SMK heeft gemeld voor een audit.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres